Sosyal Medya

YaÅŸam

Kur’an öğrenmek isteyenlerin sayısı 3 kat arttı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kur’an kurslarına gitmek için zaman sıkıntısı yaşayanlara yönelik başlattığı “İhtiyaç Odaklı Kur’an Eğitimi Projesi” ile Kur’an öğrenmek isteyenlerin sayısı 3 kat arttı.



Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı, din eÄŸitimini toplumun geniÅŸ bir kesiminin istifadesine sunmak için çeÅŸitli çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda, zaman sorunu nedeniyle Kur’an kursuna gidemeyenlere yönelik baÅŸlatılan “Ä°htiyaç Odaklı Kur’an EÄŸitimi Projesi” ile Kur’an öğrenmek isteyenlerin sayısında artış yaÅŸandı. Projenin içerisindeki “Her Mesai Bitimi Kur’an EÄŸitimi” projesiyle çalışanlara özel ayarlanan kurs programıyla hafta içi, mesai sonrası ve hafta sonları belirlenen Kur’an kurslarında eÄŸitim alınabiliyor. “Anne-Çocuk El Ele Beraber Kur’an Öğrenmeye” projesiyle 4-6 yaÅŸ grubu öğrencilere ve velilere, “Kur’an Öğreniyorum Huzur Buluyorum” projesiyle yaÅŸlı kadın ve erkekler kurslara katılabiliyor.

YILDA 1 MİLYON KİŞİYE EĞİTİM

Projenin baÅŸladığı 2011 yılında 274 bin öğrenci, Kur’an öğrenmek için camilere ve Kur’an kurslarına baÅŸvururken, bu sayının 2015-2016 yıllarında 3 kat arttığı görüldü. Kur’an öğrenmek ve din bilgisi eÄŸitimi almak isteyenlere yönelik projede, son 1 yılda 899 bin 383 kiÅŸiye Kur’an eÄŸitimi verilirken, son 5 yılda toplam 4 milyon 287 bin 217 kiÅŸi Kur’an eÄŸitimi aldı.

Kaynak: Yeni Akit Gazetesi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.